Fuad Kasumović se opet oglasio: Nisam u bjekstvu, bio sam na službenom putu

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović ponovo se oglasio na Facebook stranici gdje je kazao da nije u bjekstvu te da je stalno bio dostupan nadležnim organima.

Kaže da je bio na službenom putu.

Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu i čim sam se uvjerio u ovu spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju SDA medija i kriminalnih struktura SDA i tužilaštva, odlučio sam dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiteljima”, kazao je Kasumović.

Navodi da je imao bilo kakav poziv, odmah bi se odazvao.

Da sam imao bilo kakav poziv, kao legalista odmah bih se odazvao pozivu suda, tužilaštva, kako sam to radio tokom ovih pet godina koliko me proganja osovina zla. Podsjećam, ovo je sve izvedeno politički koordinirano od strane SDA, njenih novinara i medija, dijelova tužilaštva”, dodaje on.

Još je naveo da je “Zlatni ljiljan, hrabar i odlučan čovjek”.

Ja sam Zlatni ljiljan, hrabar i odlučan čovjek koji se suprotstavio nasilju nad građanima i državom Bosnom i Hercegovinom koja nije i neće biti privatna država, nego mjesto pod suncem za sve njene građane i narode. Izražavam negodovanje zbog pokušaja maltretiranja moje porodice, mojih saradnika i svih dobronamjernih građana Zenice”, zaključio je u svojoj objavi.

Podsjećamo, Tužilaštvo ZDK demantovalo je jutrošnje navode koje je Kasumović objavio na svojoj Facebook stranici.

Također, za 12 sati je najavljena i konferencija za novinare “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” u sali Gradskog vijeća Zenica.

Tema vanredne konferencije za medije su današnje aktivnosti SIPA-e na području Zenice, stoji u saopćenju.

Međutim, na službenoj stranici Tužilaštva ZDK objavljen je ranije demantij objave na Facebook profilu Fuada Kasumovića.

Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona demantuje navode da je Kasumović Fuad lišen slobode, a koji su se pojavili u medijima, vezano za objavu na zvaničnoj facebook stranici Fuad Kasumović. Za ovo Tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bjekstvu“, stoji u kratkom saopštenju.