Lana Pudar pred sutrašnju utrku upitala Džeku i Nurkića: “Hoćemo ići po još jednu medalju?”

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar sutra ujutru će nastupiti u kvalifikacijama u disciplini 100 metara delfin.

Takmičit če se najkvalitetnijoj kvalifikacionoj grupi koja počinje u 7:23 sati.

Polufinala su istog dana u 15:32, a finale je u utorak u 16:10 sati.

Uoči sutrašnjeg takmičenja Lana je poslala poruku najboljem bosanskohercegovačkom nogometašu Edinu Džeki i košarkašu Jusufu Nurkiću.

Ljudi, sutra ujutro plivam na 100 metara delfin. Hoćemo ići po još jednu medalju? Šta kažete Nurkiću i Džeko?”, pitala je Lana.

Podsjetimo, Pudar je prije dva dana u disciplini 200 metara delfin zauzela treću poziciju i osvojila historijsku bronzanu medalju za našu zemlju.

Mlada Mostarka je do trećeg mjesta i historijske bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu došla sa vremenom 2:04.88.

Ispred naše plivačice bila je svjetska prvakinja Yufei Zhang iz Kine s vremenom 2:03.01, dok je srebro otišlo u Sjedinjene Američke Države za Charlotte Hook (2:04.35).

Najbolji bh. nogometaš Edin Džeko tada je kazao da je ponosan na uspjeh mlade Mostarke.

Za nas, izgleda, ne postoji riječ nemoguće. Kakav si samo podvig napravila – iz ničega, stigla si do svjetske bronze. Moramo našoj djeci stvoriti uslove da se razvijaju, da napreduju, da osvajaju medalje.

Bravo Lana, bravo svima oko Lane, jer ovo je uspjeh svih vas, koji ste Lanu doveli do ovog rezultata. Sumnjam da ćeš stati na ovome i svi jedva čekamo da vidimo koliko ćeš nas puta u učiniti ponosnim. Ja sam već ponosan. Veliko bravo Lana“, napisao je Dijamant u opsežnoj poruci na Facebooku.

Nadamo se da će i sutra briljirati, te ispuniti i svoja, ali i očekivanja brojnih Bosanaca i Hercegovaca i u domovinu se vratiti sa dvije medalje sa Svjetskog prvenstva.