Foto: Private

Mehmedović ipak otišao u RS: “Doboj, grad moje mladosti”

Zastupnik SDA u Predsatvničkom domu PSBiH Šemsudin Mehmedović već danas je ispunio svoje obećanje da će otići u RS.

On je na društvenim mrežama podijelio fotografije iz Doboja.

Doboj je moj grad, u njemu rastao sam ja! Grad moje mladosti! Pozdrav za Dodika i njegovu Sanju“, poručio je Mehmedović.

Podsjećamo, nakon njegove reakcije o izjavama Milorada Dodika, predjednik SNSD-a je kazao da će Mehmedović biti uhapšen ako dođe u Republiku Srpsku.

I zastupnica Sanja Vulić reagovala je na Mehmedovića koji je najavio da će danas biti u RS-u i da će se tjerati s Dodikom.

Mehmedović je oštro kritikovao EU nakon objave dokumenata o dogovoru Dodik – Várhelyi, a Dodik je jučer kazao da će biti uhapšen ako kroči na tlo RS.

Podsjetio, poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić izjavila je Srni da “reciklirani političar Šemsudin Mehmedović, koji nema podršku ni u mjesnoj zajednici, pokušava postati bitan i važan preko imena Milorada Dodika”.

Kazala je da su Srbi narod koji prašta za razliku od Bošnjaka, aludirajući na dešavanja devedesetih godina.

Nebitni ste, Šemsudine Mehmedoviću. Što dolazite u Republiku Srpsku sutra? Da nećete ubiti još nekog nedužnog Srbina? Šta ćete na teritoriji koja cijeni i poštuje Milorada Dodika? Mi nismo genocidaši, mi smo dobrodušan i pozitivan narod, narod koji prašta za razliku od Vas i Vaših sljedbenika koji mrzite sve što nije bošnjačko”, poručila je Vulić.

Ona je poručila Mehmedoviću da dok je izabranih predstavnika RS, Narodnu skupštinu Republike Srpske i njene zakone neće nazivati seoskim.

Seosko je sijelo ono što vi iz FBiH plus Adil Osmanović pravite jednom mjesečno, lažno se predstavljajući kao Predstavnički dom pod predsjedavanjem Vašeg bivšeg kolege iz kluba. On je bivši u Klubu, a za Vas se još ne zna jeste li u tom klubu ili ste samostalni poslanik”, naglasila je Vulić.