Oglasio se WizzAir nakon incidenta u avionu zbog prinudnog slijetanja u Beograd

Aviokompanija Wizz Air potvrdila je danas saopćenjem da se na letu Billund – Tuzla dogodio incident kada su dva putnika počela da vrijeđaju ostale u avionu.

Kabinsko osoblje je intervenisalo i “riješilo situaciju”, navode oni.

Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund – Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmjeren je na Beograd. Nakon objave o preusmjeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dva putnika.

Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sletio, a po slijetanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima.

Za ostale putnike osiguran je kopneni prijevoz do Tuzle. Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju“, poručeno je iz Wizz Aira.

Podsjetimo, muškarac koji je napravio dramu u avionu zbog vanrednog slijetanja na aerodrom u Beogradu identificiran je kao državljanin Danske Sulejman Imamović (58).

Nakon incidenta, njemu je određeno zadržavanje do 24 sata, prema Zakonu o prekršajima.

Nacionalna netrpeljivost

Privela ga je granična policija na aerodromu “Nikola Tesla”, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac koji se najprije izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Međutim, nakon dodatnih konsultacija s Tužilaštvom, podnesene su krivične prijave za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, kao i ugrožavanje sigurnosti zračnog prostora.

Imamoviću je određeno zadržavanje, prema Zakonu o prekršajima, do 24 sata, nakon čega će biti predat sudiji za prekršaje.

Naknadno će biti saslušan i na okolnosti vezane za krivičnu prijavu.

Psovke i prijetnje

Avion mađarske aviokompanije koji je letio na relaciji Bilund -Tuzla sinoć oko ponoći vanredno je sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

Zbog loših vremenskih uslova nije moga sletiti u Tuzlu, što je očigledno strašno zasmetalo putniku.

Tada je danski državljanin Sulejman Imamović u avionu počeo upućivati uvrede i psovke.

J…m vam gospodsku srpsku majku, j…m vam mater u usta srpska, j…m Vam mater balijsku što me vodite u Srbiju, srušit ću avion, u**t ću sebe i ženu“, vikao je on.

Ukoliko vam ne pokaže video dole, možete ga pogledati klikom OVDJE.