Radovi na vodovodnoj mreži u više ulica, dio Sarajeva 14 sati bez vode

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani radovi na popravkama kvarova u 21 ulici.

To su: Ahmeda Ljubunčića, Vitkovac, Bratunačka, Rasima Turkušića, Bojnička, Nikole Šopa, Asima Behmena, Husinjska, Betanija, Esada Midžića, Mustafe Muje Pašića, Muvedina Ramovića, Ibrahima Ridžanovića, Velika aleja, Partizanskog odreda Zvijezda, Skendera Kulenovića, Igmanska, Vranjače, Grbavička, Streljačka i Pogledine.

Okončanje radova očekivano je u poslijepodnevnim satima.

Također, U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, za sutra (četvrtak 09.12.2021. godine), od 8 sati, planirani su radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS „Alipašin most“.

Izvođač radova je Unioninvest d.d. Sarajevo.

Zbog navedenog, doći će do 14-satnog poremećaja (pada pritiska) a na višim kotama i do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Donji Hotonj.

Također i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska, Armije RBiH i Ivanjska.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova.

Iz KJKP “ViK” mole potrošače za razumijevanje.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama Čekaluša, IX transverzala, Za beglukom, Balibegovica, Garavci, Safeta Zajke, Hamdije Kapidžića, Vlakovo, Sabita Užičanina, Podgaj, Šenoina.

U ulici Skenderija planirano je crpanje šahta, te ispitivanje kanala.

Aktivnosti na čišćenju slivnika vršit će se u ulici Reisa Džemaludina Čauševića, crpanje taložnika na PPOV Butila, a crpanje septičke jame na lokalitetu Osijek i Vlakovo.