Sarajevske ulice saobraćajnice aktivno se čiste, na terenu 40 vozila i 90 radnika

Ekipe Zimske službe KJKP “Rad” i jutros čiste snijeg na području Sarajeva, a čiste se saobraćajnice prvog i drugog prioriteta.

Kako je kazao glasnogovornik ovog preduzeća, Mirza Ramić, na terenu je 40 vozila i 90 radnika.

Na terenu je 40 vozila koja su angažirana na posipanju saobraćajnica posipnim materijalom, te 90 radnika koji ručno čiste pješačke prostore, trotoare i druge javne površine koje koriste pješaci”, kazao je Ramić za Fenu.

Dodao je da će se aktivnosti provoditi na terenu shodno vremenskim prilikama.

Bez obzira na to što snijeg neće padati večeras i u subotu, najavljene su niske temperature, a u nedjelju će padati ledena kiša i ekipe Zimske službe će raditi na sprečavanju nastanka poledice”, kazao je Ramić.

KJKP Rad sezonu dočekuje spremno

KJKP RAD spremno dočekuje zimsku sezonu, uvjeravali su nas 19. ovog mjestaca premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović.

Tada su obišli i susreli se s rukovodstvom ovoga preduzeća, kojeg je predvodila v. d. direktorica Vera Arnautović.

Ministar i ja smo obišli pogon, razgovarali s Upravom preduzeća i imamo sve garancije da snijeg neće iznenaditi, kao i da kada su u pitanju njegove službe može pasti u ovome trenutku. RAD će biti tu za sve što je potrebno”, kazao je tada premijer Forto.

Ministar Hadžiahmetović je potvrdio da je KJKP RAD u situaciji u kojoj može preuzeti sve rizike.

Građani ovoga grada moraju imati povjerenje u RAD, što su iz ovoga preduzeća mnogo puta do sada i dokazali. I ovoga puta sam se uvjerio da – kada je u pitanju i struka i mehanizacija i Uprava, mogu reći da se radi o našem gigantu”, konstatovao je ministar Hadžiahmetović.

Zimska sezona za KJKP zvanično je počela 15. novembra 2021. godine i trajat će do 15. marta 2022. godine.

Preduzeće ovu zimsku sezonu dočekuje sa novim vozilom u svom auto parku. Prema tome ukupan broj vozila koja će biti angažovana u zimskom periodu je 49.

Saobraćajnice se klasifikuju prema prioritetima (I, II, III i IV), te se na osnovu toga i vrši njihovo održavanje u zimskom periodu.