Sebija Izetbegović se pohvalila na svom profilu novim zahvatom: “U idućoj godini imamo velike planove”

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) objavila je pohvalila se danas na svom Facebook profilu.

Naime, na KCUS-u je urađena uspješna transplantacija bubrega.

Jutros je u KCUS-u urađena još jedna uspješna transplantacija bubrega. Pojačavamo program transplantacije na svim poljima. U idućoj godini imamo velike planove za transplantaciju jetre i srca”, napisala je na Facebooku Izetbegović.

Podsjetimo, početkom mjeseca decembra, na KCUS-u je urađena prva nesrodna transplantacija bubrega (donor je bila supruga pacijenta) u historiji Kliničkog centra, a Izetbegović nije ni tada krila emocije na društvenim mrežama.

U zadnja dva mjeseca su urađene još dvije transplantacije bubrega prilikom kojih su donori bili u krvnom srodstvu sa pacijentima. Čestitam hirurzima, nefrolozima, anesteziolozima, te medicinskim sestrama i tehničarima na velikom uspjehu pri ovom izuzetno zahtjevnom zahvatu”, napisala je tada Izetbegović.

Inače, krajem septembra ove godine Općinski sud u Sarajevu donio je presudu u korist porodice Smajlović prema kojoj je Klinički centar morao da uputi javno izvinjenje porodici Smajlović.

Ispostavit će se da je direktora Izetbegović tada, za razliku od transplantacija, štedila riječi, te je uložila žalbu na presudu.

Podsjećamo, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), izgubila je danas tužbu protiv doktorice Zehre Dizdarević.

Naime, Izetbegović je tužila Dizdarević za klevetu nakon što je ova doktorica rekla da sumnja u njen akademski put i stjecanje diploma i akademskih zvanja.

U navedenoj tužbi, Izetbegović je tražila da joj Dizdarević isplati 5.100 KM odštete za klevetu.

Međutim, prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu, direktorica KCUS-a će morati platiti sudske troškove ovog postupka koji iznose 1.895 KM.