Foto: Otisak.ba

U Savi pronađena tijela dvojice nestalih ribara, za jednim se još traga

U rijeci Savi danas su pronađena tijela dvije nestale osobe.

Za trećom nestalom osobom i dalje se traga, potvrdila je Srni portparolka Policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Ona je rekla da se na licu mjesta vrše uviđajne radnje, da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta, da će sve naredne radnje biti preduzimane u skladu sa njihovim naredbama te da više detalja o pronađenim tijelima ne može dati.

Dževida Hukičević je u ranijoj izjavi rekla da je u nedjelju u 11.20 jedna osoba prijavila da mu je prethodnog dana nestao brat čiji su inicijali P.R. zajedno sa svojim prijateljem čiji su inicijali S.N.

U prijavi je navedeno da su oni u nedjelju oko 14.00 sati otišli na pecanje na rijeku Savu, da su koristili čamac i da se nisu vratili kući.

Automobil osobe čiji su inicijali P.R. pronađen je u blizini obale rijeke Save, nedaleko od kružnog toka u naselju Gredice odakle je potraga počela.

Nestanak treće osobe Borislava Mišovića prijavljen je 5. decembra.

Dževida Hukičević je napomenula da je Policiji juče u 19.05 prijavljeno da se kući vratio Adnan Omerčić rođen 1978. godine, čiji nestanak je prijavljen u nedjelju.

U potragu za nestalim osobama bili su uključeni Policija Brčko distrikta, Odjeljenje za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta, Uprava civilne zaštite RS, ronioci MUP-a RS, Granična policija BiH, Ronilačko-spasilački klub “Nemo”, Plivački klub “Atos-Sava” i Udruženje “Iks centar”.

Policija Brčko distrikta BiH je zahvalila svim građanima na pruženoj pomoći.