Veliki dio Sarajeva danas bez vode duži vremenski period, nastavak radova na zamjeni hidromašinske opreme

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 18 ulica.

To su: Ragiba Džinde, Gornji Velešići, Stari Hram, Ruđera Boškovića, Kovačevac, Bjelašnica (Babin do), Velešići, Isaka Samokovlije, Skenderpašina, Aleksandra Puškina, Milinkladska, Donji Hotonj, Jagodića, Splitska, Ohridska, Golobrdica, Skendera Kulenovića (Stari grad) i Humska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Također, u sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica, koji se finansira iz kredita EBRD-a, za danas je planiran nastavak radova na zamjeni hidromašinske opreme u PS “Alipašin most“, izvođač radova Unioninvest d.d. Sarajevo.

Zbog navedenog, doći će do poremećaja (pada pritiska) u vodosnabdijevanju u slijedećim naseljima: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići.

Bit će zahvaćene i ulice: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske Lige, Armije BiH, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova.

Osim toga, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije, danas će vršiti radove na pročepljenju i čišćenju kanala u ulicama: Bolnička, Semira Frašte, Kečina, Sumbul česma.

Planirane su i aktivnosti na crpanju taložnika na PPOV Butila, crpanje vode iz kanala u ulici Alipašina, ručno čišćenje slivnika u ulicama Edhema Bulabdića i Pavla Lukača.