Video/ Ministar energetike i Dodikov partner Petar Đokić priznao genocid!

Ministar energetike i rudarstva u Vladi Republike Srpske i predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić, koja je u koaliciji s Dodikovim SNSD-om, priznao je ono što njegov saveznik uporno negira.

Naime, on je izjavio da se genocid desio i da ga ne treba negirati.

Đokić je tokom gostovanja na RTRS-u kazao da je Valentin Inzko pogriješio donošenjem izmjena Krivičnog zakona BiH, kojim se kriminalizuje negiranje zločina, ali da ga ne treba negirati.

Ja mogu prihvatiti da je legitimno zahtijevati donošenje takvog zakona, a zar ga nismo mogli u nekoj proceduri mi donijeti sami, ali ne na način da bi sadržaj zakona izdiktirala neka radna grupa koju su obrazovali samo Bošnjaci u BiH.

To je problem odnosa prema takvom zakonu. A da li treba negirati genocid koji se desio ili ne, ne treba ga negirati. Pitanje je da li ima te razmjere, za koje je neko rekao, a to je sada zvanična verzija“, rekao je Đokić.

Đokićeva Socijalistička partija je dugogodišnji koalicioni partner SNSD-a te je još od 2006. godine dio vladajuće većine u Republici Srpskoj.

Đokić je 2010. godine imenovan ministrom rada i boračko-invalidske zaštite RS-a, a 2014. ministrom industrije, energetike i rudarstva. Trenutno SP u NSRS-u ima četiri zastupnika.