Video/ Oglasio se Jasmin Mulahusić nakon pretresa luksemburške policije, prijeti tužbama i zatvorskim kaznama

Policija u Luksemburgu počela je jutros s pretresima imovine u vlasništvu radikalnog SDA -ovog internet-jurišnika Jasmina Mulahusića.

Radi se o akciji koja se provodi putem međunarodno-pravne pomoći, a prisustvuju joj i istražitelji Tužilaštva BiH.

Policija izuzima Mulahusićeve kompjutere. Traže se svi predmeti interesantni za slučaj koji se vodi protiv Mulahusića u BiH.

Policija provjerava i finansijske račune Mulahusića, koji je poznat po brojnim montažama i stavljanju meta na čelo novinarima i političarima koji nisu po volji SDA.

Mulahusić najavio tužbe

Jasmin Mulahusić oglasio se snimkom nakon pretresa gdje je iznio nekoliko stvari o Olegu Čavki.

Između ostalog, tvrdi da je Čavka u trenucima pretresa medijima slao informacije i fotografije luksuzne kuće u kojoj Mulahusić živi s dvanaestočlanom porodicom i ima firmu koja ne ostvaruje profit.

Također, Mulahusić je u trenucima prijetio tužbama Čavki i medijima, te je također i zaprijetio zatvorskim kaznama, tačnije “obećao” ih je.

Pogledajte video:

U septembru ove godine, podsjećamo, Mulahusić je uhapšen na graničnom prelazu kod Bosanskog Broda.

Njega Tužilaštvo BiH zvanično sumnjiči za krivična djela širenja nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti.

No, Sud Bosne i Hercegovine, Mulahusića je pustio na slobodu, da bi se on, tri dana poslije bez određivanja bilo kakvih mjera zabrane vratio u Luksemburg i nastavio po starom.

Mulahusić na svojim mnogobrojnim profilima na društvenim mrežama godinama objavljuje sadržaj koji često targetira političke aktere, novinare i aktivist, te izražava radikalne stavove i beskompromisnu podršku članovima Stranke demokratske akcije (SDA).

Mulahusić slovi i za velikog fana direktora OSA-e Osmana Mehmedagića Osmice.

Nedavno su njegove fotografije sa Bakirom Izetbegovićem i Fadilom Novalićem, liderom SDA i premijer FBiH, tokom njihove posjete Luksemburgu, gdje Mulahusić živi i gdje su se s njim sastali i ručali, izazvale lavinu komentara i reakcija.

Ovaj zavidovički muftija spominje se i u izvještaju Alžirske vlade podnijetom Odboru Vijeća sigurnosti UN uspostavljenom shodno rezoluciji 1267 (1999).

U detaljnom dokumentu, punom imena terorista i podataka o njihovom kretanju i aktivnostima, na 13. stranici navodi se ime Ahmed Zaoui – alias Abou Houdeifa, rođen 7. decembra 1960. u ElIdrissia/Djelfa, Alžir, sin Lakhdara Zaouija i Amine Tahar.

Također, on je odigrao i važnu ulogu fabriciranoj aferi od sturane paraobavještajnih struktura u BiH.

Tada je objavljeno da je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od jednog dijela bh. obavještajne službe.