Adnan Delić demantovao Jasmina Mulahusića: “Lažovu i smutljivcu i svima koji ga podržavaju nema halala!”

Glavni jurišnik Stranke demokratske akcije Jasmin Mulahusić iz Luksemburga očigledno je uspio da se vrati na društvene mreže, te već neko vrijeme širi neprovjerene informacije čime manipuliše svoje pratioce.

Tako su više puta, kao i do sada, na njegovoj “tapeti” bili članovi Vlade KS, ali i drugi, poput nas novinara.

Ovaj put je stao na žulj ministru privrede Kantona Sarajevo, Adnanu Deliću, što će se pokazati pogrešnim, obzirom da ga je ovaj demantovao i “vratio na fabričke postavke”.

Jasmin Mulahusić je objavio screenshot izdataka organa uprave gdje se vidi povećanje planiranih sredstava, a za šta je on prokomentarisao da je uhljebljenje, te da zbog toga vlada panika zbog “ukidanja pondera 2”.

Delić mu nije ostao dužan, te mu je pojasnio o čemu se radi, pritom ga nazivajući “lažljivcem i smutljivcem”, što Mulahusić i jeste.

Ako bila kada budete imali potrebu da navedete primjer istinskog lažova i smutljivca koji se naziva muslimanom i kojeg podržavaju mnogi muslimani slični njemu, onda navedite primjer lažljivca i smutljivca Yasmin Mulahusein!

Ovaj lažov i smutljivac nije skontao da smo zbog preporuka federalne revizije i zbog dosadašnjeg nepoštivanja zakona, odvojenu budžetsku cijelinu (Upravu za šumarstvo) pripojili Ministarstvu privrede, pa je tako broj uposlenika Uprave za šumartsvo prikazan u budžetu Ministarstva privrede što je tehnička stvar, a nikako novo zapošljavanje kako lažov i smutljivac navodi“, pojasnio je Delić.

Kazao je da za njega i njegove pratioce nikada nema halala, te da im se ne vjeruje kada pišu kur’anske ajete.

Ovaj čovjek sve što je ikada napisao o meni je slagao i sumnju posijao i ovakvi ljudi kada pišu kur’anske ajete ne vjerujte im. Njemu i svima koji ga na bilo koji način podržavaju (makar i lajkom) nema nikada halala! P.S. Lažov i smutljivac je izbrisao post, ali je važno da su ga meleki zapisali kao i sve prethodne i sve buduće postove, lajkove i komentare“, zaključio je Delić.

Prisjetimo se, sredinom decembra, vlasti Luksemburga su u prvoj fazi istrage osumnjičenog Jasmina Mulahusića službenim nalogom uputili zahtjev da budu zatvoreni i obrisani njegovi Facebook profili.

To je i učinjeno, a od strane Facebook-a je rečeno da će zabraniti svako naredno otvaranje naloga. Očigledno im to nije pošlo za rukom, jer očigledno Mulahusićeva mržnja je jača od Zuckerbergovih algoritama.

Mulahusić je poznat po tome što je objavljivao privatne fotografije mnogih lica sa raznim klevetama i tekstovima uvredljivog sadržaja, te je tako širio govor mržnje, nacionalnu i vjersku netrpeljivost prema mnogim građanima, političarima, novinarima i ostalima.