Video/ Futsal Zmajevi golom Kahvedžića vode na poluvremenu, čudesni Kupatadze drži Gruzijce u igri

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon prvih 20 minuta utakmice 2. kola Evropskog prvenstva, vodi protiv Gruzije sa minimalnih 1:0.

Proteklo je prvo poluvrijeme u dominaciji Zmajeva, čija igra zaista izgleda potpuno drugačije s Milanovićem na golu, koji obavlja i ulogu organizatora igre. BiH zasluženo vodi, a prednost je trebala biti i ubjedljivija, ali na golu Gruzijaca je “hobotnica” Kupatadze.

Zaista se mora reći da je prednost BiH morala biti ubjedljivija, pošto su promašeni i neki ziceri.

Gruzijci su od početka utakmice igrali snažan presing na našeg golmana Milanovića, pošto je poznato koliko on dobro igra i nogom, te su zaista na startu zadavali probleme Zmajevima u organizaciji igre.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo BiH je uspostavljala sve veću inicijativu, a do vodstva je došla u 7. minuti utakmice.

Tada je Gašpar fenomenalno prošao po lijevoj strani, a onda uposlio Kahvedžića, kojem s metar udaljenosti nije bilo teško poslati loptu u gol za 1:0!

U 9. minuti je Jelić imao lijepu priliku nakon kontranapada, ali odbranio je to golman Gruzije pošto je šut išao po sredini gola.

Nedugo zatim Bošković krade jednu loptu i sam izlazi ispred Kupatadzea, ali on ga zaustavlja… Kupatadze se ubrzo još jednom istakao nakon što se u situaciji jedan na jedan našao i Aladžić. Reviju promašaja BiH nastavio je Sesar, kojeg je također na nevjerovatan način zaustavio Kupatadze.

Na pet minuta do kraja prvog dijela zaprijetio je Gruzijcima i golman Milanović, ali Kupatadze je još jednom izvrsno odbranio.

Treba reći i da je Milanović odbranio nekoliko opasnih šuteva Gruzijaca, a u 16. minuti meča Arnautović je promašio zicer, pošto je gol bio praktično prazan, a on je skoro pa fulio i cijelu loptu.

U finišu prvog dijela povredu skočnog zgloba zadobio je Elisandro, koji je morao napustiti teren. Na odmor se otišlo s prednošću Zmajeva od 1:0, prenosi Sport Centar.

Gol Kahvedžića pogledajte OVDJE.