Benjamin Burić potvrdio da su svi negativni, obratio se i bh. navijačima

Sjajni rukometni golman BiH, Benjamin Burić, pred utakmicu protiv Švedske kojom naša selekcija otvara takmičenje na Euru, govorio je za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

Čuvar mreže Flensburga na početku kaže da je put prošao odlično, a odrađeno je i testiranje.

Svi smo negativni, pao je kamen sa srca. Sad se možemo posvetiti rukometu. Sutra nas očekuje ta utakmica protiv Švedske, favorita grupe. Nemamo šta izgubiti. To je jedna od najboljih selekcija Evrope, mi možemo samo da dobijemo. Ja lično, ali i ostali momci, jedva čekamo tu utakmicu da pokažemo šta smo treniral“, rekao je Burić.

Potom se obratio bh. navijačima.

Poručio bih vam da nas pratite i uživate u rukometu, da ne gubite volju i želju za ovu reprezentaciju. Okrenite se drugim temama, bolje da gledamo sport nego da pričamo o politici i Covidu“, rekao je Burić.

Podsjećamo, rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine uspješno je stigla sinoć u Bratislavu gdje će nastupiti drugi put u historiji na Evropskom prvenstvu i tražiti prvu pobjedu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi sa Švedskom, Češkom i Španijom.

Rukometni “Zmajevi” Evropsko prvenstvo otvaraju 13. januara od 20:30 sati utakmicom protiv Švedske.

Dva dana kasnije od 18:00 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18:00 sati, na rasporedu je posljednji susret E-grupe protiv Španije.