Direktor UKC-a RS tvrdi da je spriječio da sestre išamaraju i ispljuju Stanivukovića, on traži listu imena

Direktor UKC-a RS Vlado Đajić kazao je danas kako je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je jučer bio spriječen da lično po tradiciji uruči dar majci prve bebe rođene u 2022. godini, zaboravio kako su zabranjene posjete.

Đajić je poručio da je njegovom odlukom, zapravo, izbjegnut skandal jer su sestre i babice iz ove ustanove htjele “ispljuvati i išamarati” prvog čovjeka Banje Luke.

Direktor UKC-a RS je naveo kako je “dotični gradonačelnik nesretni, ne znam kako da ga nazovem” došao gore (UKC RS) sa ciljem da prikupi političke poene.

Došao je sa kesicom i dukatom koji je kupio u gradu, da se uslika i da se svima predstavi kako voli djecu i porodilje, da kupi političke poene. Zaboravio je da su zabranjene posjete i da mogu samo ljekari ući. Nije donio ni cvijeće”, kazao je Vlado Đajić.

Dodao je kako je Stanivukoviću bilo bolje da nije ušao u UKC.

Nije svjestan da sam blokirao hodnik i lift da ne siđu babice i sestre da ga ispljuju i išamaraju zbog toga što je izjavljivao da jedu kolače od pacijenata, da kradu i da daju neispravan kisik. Izbjegli smo jedan skandal da ga žene ne šamaraju pred kamerama. Nakon svih njegovih skandala i afera gdje učestvuje sa svojim saradnicima”, kazao je još direktor UKC-a RS.

Đajić je na kraju rekao kako je to “strašna priča” i da “nema komentar”?!

Na ovo je reagovao i sam Stanivuković.

On je u popodnevnim satima, pozvao direktora Đajića da mu dostavi imena onih koji su htjeli da ga “išamaraju i ispljuju”.

Pozivam doktora Đajića da dostavi imena i prezimena svih onih koji su jučer željeli da me, kako on kaže ‘išamaraju i ispljuju’, da vidimo da li stvarno ljudi tako misle ili je na sceni još jedna manipulacija zdravstvenim radnicima.

Da li je Republika Srpska zaslužila da jedna ovakva ličnost predstavlja Klinički centar, najvažniju zdravstvenu instituciju“, upitao se Stanivuković.

Podsjećamo, prva beba u bh. entitetu Republika Srpska u 2022. godini je djevojčica rođena minut nakon ponoći u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci.

Gradonačelnik Draško Stanivuković po tradiciji je želio lično darivati prvorođenu bebu, međutim “zbog protokola” to mu nije dozvoljeno.

Rukovodstvo UKC-a kada nije dozvolilo da gradonačelnik lično daruje prvorođenu bebu u Banjaluci, javlja Insajder.

Umjesto njega, odlučeno je da to uradi direktor UKC-a Vlado Đajić. Ova odluka izazvala je revolt prvog čovjeka Banje Luke.