Dok su građani “razmaženi” ministrica ima platu preko devet hiljada, pogledajte njenu imovinu

Nižu se reakcije na konstatacije ministrice spoljnih poslova Bisere Turković da je “u BiH situacija sve bolja da misli da misli da su svi, uključujući i nju malo razmaženi”.

Naime, Turković je u programu Hayat TV objašnjavala da su i mnoge evropske zemlje prošle kroz mnoštvo istorijskih izazova, ali da su se izborili za status, te poručila da je i u BiH potrebno dokazivanje, i borba, na šta je novinarka konstatovala da su ljudi umorni od borbe.

Niko ne treba da bude umoran od toga. Niko. Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svjetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi“, rekla je Turković.

Šta ministrica posjeduje?

Dok se građani trebaju zadovoljiti strujom i da imaju nešto da pojedu, a u trenucima kada čitave porodice napuštaju svoju domovinu, ministrica je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji.

CIN se odmah bacio u istragu imovine koju posjeduje Turković.

Ministrica Turković je vlasnica pet kuća u BiH i dva stana u Hrvatskoj i Australiji, a sinovi joj posjeduju još tri nekretnine u Sarajevu.

Ona je 2008. godine od Općine Stari Grad otkupila stan od skoro 120 kvadrata plativši ga certifikatima 15.400 KM.

Četiri godine kasnije ga je prodala po jedanaest puta većoj cijeni, za 180 hiljada maraka.

Potom je kupila dvije kuće u Sarajevu koje vrijede skoro pola miliona maraka, te je vlasnica još dvije u Fojnici i jedne u Stocu. Ove nekretnine prostiru se na skoro dulum i po zemlje.

Njena posljednja plata ambasadorice u Kataru iznosila je preko devet hiljada maraka, a uz to je imala prihode od oko četiri hiljade maraka za izdavanje nekretnina.

Turković je tokom karijere redovno imala angažmane kao predavač na univerzitetima u BiH, Evropi i svijetu. Posjeduje dva vozila ‘Porsche Cayenne’ i ‘Volkswagenov Kombi’“, navedeno je iz CIN-a.