Elmedin Konaković: “Difovcima danas aplaudira cijela država”

Lider Naroda i pravde, Elmedin Konaković sumirao je prvu godinu mandata Vlade u Kantonu Sarajevo koju čine ministri Naše strnake, SDP-a i Naroda i pravde.

On je, između ostalog, naveo da su utihnuli i najveći kritičari ove Vlade.

Kaže da su najveća greška ove Vlade bile Pfizer vakcine, tačnije, ono kada su se ministri vakcinisali u kabinetima, odnosno kada su im medicinski tehničari dolazili na noge da ih vakcinišu.

Vlast smo u Kantonu Sarajevo godinu dana u ovom kapacitetu. Kraj godine je pokazao koliko dobro ova Vlada radi. Utihnuli su i najveći kritičari.

U njoj sjedi sedam ministar/ica koje je delegirala Narod i Pravda. Najveća greška Vlade bile su Pfizer vakcine, i neke naše nesmotrene izjave. Nema namještenih tendera, zaposlene rodbine, procesi su transparentni, rezultati vidljivi“, kazao je on.

Kaže da NiP oponenti kritikuju i za imenovanja drugih stranaka “Trojke”.

U nedostatku argumenata za ozbiljnu kritiku naši oponenti nas glasno kritikuju za skoro svako imenovanje. Interesantno, nas kritikuju i za pojedina imenovanja naših koalicionih partnera. Samo da vas podsjetim koliko su nas kritikovali zbog trojice difovaca. Trojice difovaca kojim danas, godinu dana nakon imenovanja, aplaudira cijela država. Adnan Delić, Samir Avdić, Omer Osmanović“, kazao je Konaković.

Kritike su korisne, kad imaju smisla“, zaključio je Konaković.