Fatalna Sunita pravosnažno osuđena na šest godina zatvora, nakon presude joj pozlilo

Apelaciono vijeće Vrhovnog suda FBiH danas je izreklo presudu kojom je Sunita Hindić (23), optužena za u****vo Nine Ivankovića (55), pravosnažno osuđena na šest godina zatvora.

Suniti je, nakon izrečene presude, pozlilo.

Kako javlja Dnevni avaz s lica mjesta, Hindić plače, zbog čega su morali napraviti kratku pauzu.

Podsjećamo, Hindić i mostarski ugostitelj Ivanković bili su u kratkoj ljubavnoj vezi, a nemili događaj se dogodio 4. oktobra 2019. godine u motelu “Villa Ivanković“ u mjestu Buna kraj Mostara.

Nakon svađe između njih dvoje, Hindić je Ivankovića pogodila hicem iz njegovog pištolja CZ 7, 65 milimetara.

Fatalnu Sunitu je Kantonalni sud u Mostaru dva puta osudio na kaznu zatvora od tri i po godine za u****vo iz nehata, ali je Vrhovni sud FBiH ove presude ukinuo.

Podsjetimo, Fatalna Sunita došla je u žižu javnosti i zbog toga što je bježeći s lica mjesta slomila obje noge.

U pritvoru stražarima pokazivala nage grudi

Ona je 29. februara lani u podne u naletu bijesa razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se zasjekla po laktovima, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali, psovala i nazivala ih pogrdnim imenima.

A koliko se nedolično ponaša, dokaz je i činjenica da zatvorskim čuvarima često, kako bi ih isprovocirala, pokazuje nage grudi.

Sočnim psovkama počastila je i ekipu Hitne pomoći, koja je pozvana odmah nakon tog incidenta, dok ljekarima nije dozvolila da je pregledaju te stepen povreda, zapravo, kako nam je rečeno, nije ni utvrđen.

Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša. (…) Mi smo odmah reagirali i zatražili sankcije. Odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu“, kazali su ranije iz Uprave KPZ-a Mostar.

Nekoliko puta su joj zbog nedoličnog ponašanja ukinute posjete.