Foto/ Sarajevska Gorska služba spašavanja imala težak saobraćajni udes

Gorska služba spašavanja – Stanica Sarajevo danas je imala težak saobraćajni udes.

Naime, pri povratku sa redovne aktivnosti obezbjeđenja Ski centra Bjelašnica-Igman, usljed neočišćene i zaleđene ceste, su proklizali i upali u provaliju.

Vozilom koje inače ima pogon 4×4 je upravljao iskusni vozač.

Kako kažu, nesreća se desila i njima koji su navikli pomagati i pružati pomoć drugima.

Nažalost, s obzirom na svakodnevne odlaske i povratke sa skijališta, po svim vremenskim uslovima, naši su spasioci imali i veću statističku vjerovatnoću da im se desi nesreća“, navode.

Najbitnije od svega jeste da je sedmočlana ekipa koja je bila na dežuri, kao i drugi učesnici u saobraćaju koji su bili sudionici nesreće, prošla bez povreda.

Ipak, ostali su bez jednog od dva vozila u vlasništvu ove Stanice.

Zahvalili su se na kolegijalnim pozivima i porukama podrške.

Mnogo nam znači količina poziva i kolegijalnost koje smo primili od gorskih službi spašavanja iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su izrazile zabrinutost i ponudile podršku i time pokazali da je GSS jedna velika složna porodica. Službe iz Sarajeva, GSS Jahorina i ZOI Olimpijski Centar odmah su ponudile svoje ljudstvo i materijalno-tehnička sredstva u ispomoć, na čemu im se iskreno zahvaljujemo“, napisali su na zvaničnoj Facebook stranici.

Naši će spasioci sutra opet voziti istom rutom da bi pomogli povrijeđenim skijašima na našim olimpijskim planinama“, zaključili su.