Glumica iz kultne serije Đekna na rubu siromaštva, hrani se u javnoj kuhinji

Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije glumice Vesne Pećanac, supruge filmskog reditelja Živka Nikolića iz narodne kuhinje, sa tužnim izrazom lica i maramom na glavi.

Redovna korisnica kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva. Da li prepoznajete ženu na ovim fotografijama“, upitala je jedna tviterašica.

Mnoge je ovakvo izdanje glumice šokiralo i potreslo.

Ja ne razumijem. Zar pozorišta u kojima rade glumci ne uplaćuju penziju za svoje umjetnike? Kako to da glumci nemaju penzije?”, upitao je jedan korisnik Twittera.

Ja ne mogu da vjerujem da je to ova glumica. Koliko je samo bila ijlepa u mlađim danima. Kao da je neko život isisao iz nje”, nadovezao se drugi tviteraš.

Srpska glumica Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama.

Bila je udata za poznatog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina, a neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima “Lepota poroka” i “Čudo neviđeno”.

Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije “Đekna još nije umrla, a kada će ne znamo”, a veliki dio karijere provela je u “Ateljeu 212”.

Mnogi glumci i filmski radnici iz Srbije razočarali su se vidjevši veliku glumicu u teškoj situaciji pozivajući vlast da joj pomogne, prenosi N1.