Foto/ Sutra sahrana Sandri Antunović, ženi koja je izgubila život u požaru na Čengić Vili

Sandra Antunović (45), žena koja je izgubila život u stravičnom požaru 8. januara na Čengić Vili sutra će pronaći vječni smiraj.

Iza nje je ostala kćerka koja je u trenutku požara bila u stanu, ali srećom komšije su je na vrijeme izvukle.

Povrijeđena djevojčica bila je hospitalizirana na Dječijem odjela Psihijatrijske klinike KCUS.

Sahrana će se obaviti sutra u 11 sati na gradskom groblju “Vlakovo”.

Podsjetimo, požar je izbio u stanu u prizemlju u ulici Gradačačka 5.

Policija je nekoliko dana obezbjeđivala stan i niko osim stanara nije mogao da se približi ulazu.

Jedan od stanara je ispričao šta se događalo te noći.

Bio sam u stanu i osjetio smrad nečeg kao što je gorenja kablova. Pomislio sam da je nešto kod mene, a kad sam pogledao kroz prozor od dima se ništa nije vidjelo. Počela je vriska, galama, te da se izlazi iz zgrade.

Pokušao sam da izađem, ali me dim onemogućio u tome. Postavio sam mokru deku i otvorio prozore na drugoj strani da uđe svježi zrak. U međuvremenu su došli vatrogasci i nije bilo potrebe da napuštam stan“, kazao je on ranije.

Stanar kaže da eksplozija nije prethodila požaru.

Vatrogasci su vrlo brzo intervenisali i lokalizirali požar. Nekoliko puta su kucali na vrata i vatrogasci i policija, te pitali da li je sa nama sve u redu“, zaključio je potreseni stanar.

Zvanični izvještaj MUP-a

Prema zvaničnom izvještaju MUP-a KS povrijeđene su četiri osobe.

Policiju je o požaru u 21.20 sati obavijestio dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo (ZHMPKS).

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici PS Novi grad, koji su potvrdili navode prijave i zatekli pripadnike Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo koji su u 21.34 sati lokalizovali požar.

Na lice mjesta izašla je ekipa ZHMP Kantona Sarajevo, gdje je doktor konstatovao smrt jedne ženske osobe. Na ukazivanje ljekarske pomoći u KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu upućene su četiri osobe i to : A. A, L. S., A. H. i S. F.”, navode iz policije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem, koji je obavila ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Građani pokušali ženu spasiti

Vrlo brzo nakon što je primijećen požar nekoliko komšija pokušalo je ugasiti vatru.

Jedan od svjedoka ispričao je za Sarajevsku seharu da su oni skinuli gelendere, te su tako uspjeli djevojčici spasiti život.

Nažalost, Sandri Antunović nisu mogli pomoći.

Među komšijama vlada nevjerica zbog nemilog događaja, a kako nam je kazala jedna starija komšinica sinoć su proveli noć bez sna.