U Importanne Shopping Centru ovog vikenda vakcinisano 1.395 osoba

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv Covid-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju “Vakcinacija prema građanima”.

Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Importanne Shopping Centru, gdje je jučer i danas aplicirano ukupno 1.395 doza.

Građanima su na raspolaganju bile vakcine Pfizer, Sinopharm i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

Aplicirano je 112 prvih, 51 druga i 446 trećih doza.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima u KS počela 6. novembra 2021. godine i, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 10.000 osoba.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima u domovima zdravlja, gdje se osim apliciranja prve doze, vrši i revakcinacij kao davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcina su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajev i koji prethodno trebaju Zavodu zdravstvenog osiguranja KS prijaviti sve podatke o primljenim dozama van KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.