Iako je godinama živio u Sloveniji, posljednji ispraćaj Akiju Rahimovskom bit će u Zagrebu

Iako je posljednjih godina, s nevjenčanom suprugom Barbarom, živio u Sloveniji, posljednji ispraćaj prerano preminulog Akija Rahimovskog (67) bit će u Zagrebu.

Kako piše Večernji list, iz izvora bliskih porodici su saznali da to vjerojatno neće biti prije sredine iduće sedmice, te da situacija s koronavirusom dodatno komplicira stvari.

Naime, zvanični uzrok smrti Akija Rahimovskog bit će poznat tek nakon obdukcije, a prije je gotovo nemoguće planirati bilo što konkretno.

Ugrađena mu četiri stenta

Akiju Rahimovskom, preminuo je jučer u 67. godini, a prije nekoliko dana ugrađena su četiri stenta u jednoj zagrebačkoj klinici, potvrdio je hrvatskim medijima njegov menadžer Damir Osredečki.

Nakon zahvata svi su se nadali da će on biti dobro, a pjevač se iz Zagreba vratio u Novo Mesto u Sloveniji.

Iako uzrok njegove smrti još nije objavljen, on je i ranije je imao zdravstvenih problema.

Prije nekoliko godina imao je moždani udar, ali tada je rekao da nije razmišljao o penziji.

Prije svega, hvala publici što je imala razumijevanja i što me i dalje vole i podržavaju. Znam koliko značim ljudima i upravo te poruke podrške koje su mi slali mi itekako znače.

Pored publike, podržala me i obitelj. Bili su uz mene i tijekom bolesti, ali i kad sam rekao da se vraćam muzici“, ispričao je tada pjevač.

Iza sebe ostavio dvogodišnju kći

Svoj privatni život godinama je držao dalje od očiju javnosti i uvijek je jasno govorio da smatra da to tako treba i ostati.

Privatni život treba ostati privatan… Novac nije bitan. Najvažnija je obitelj. Kad primim svoje unuke, shvatim što je najvažnije na svijetu. Nisu to novci, to je obitelj“, rekao je jednom prilikom.

Dva puta se ženio, a iz prvog braka ima sina Kristijana, također poznatog muzičara.

Drugi brak, s tajanstvenom Ingrid, trajao je četrdeset godina te su zajedno dobili kćer Dinu.

Prije dvije godine dobio je kćerku sa 37-godišnjom Slovenkom Barbarom Vesel.

Članovi benda “Parni Valjak” danas su se od Akija oprostili pjesmom “Za malo nježnosti”.