Iz GSS-a demantovali da je smanjen intezitet potrage za Almirom Mehanijom zbog svađe u porodici

Još uvijek se traga za nestalim Almirom Mehanijom (1962.) iz Hrasnice čiji nestanak je prijavljen u petak.

Kako su kazali iz GSS Ilidža, samo je smanjen intenzitet potrage.

Nastavljena je potraga. Samo se radi sa smanjenim intenzitetom dok ne budemo dobili neke konkretne informacije“, rekao je pripadnik GSS Ilidža za Dnevni avaz.

Ipak negirao je navode medija da je svađa porodice u pitanju.

Mi dobijemo nadležnost od policije šta da radimo i mi radimo po tome“, rekao je komentarišući navode koji su se pojavili u pojedinim medijima, koji su objavili kako je zbog svađe članova porodice došlo do obustave istrage.

Podsjećamo, Mehanija je nestao u petak. Kako je naveo njegov sin Elvedin, on je otišao u KJKP Rad u 12 sati i od tada mu se gubi svaki trag.

Na sebi je prilikom posljednjeg viđenja imao dugu maslinastu jaknu, sive pantalone i crne čizme.

U potragu za nestalim Mehanijom iz Hrasnice uključili su se GSS Ilidža, GSS Hadžiće, GSS Trebević, GSS Novi Grad, PU Ilidža, kao i lokalno stanovništvo.

Iz GSS Ilidža su na svojoj Facebook stranici ostavili broj na koji ih građani mogu kontaktirati ukoliko budu imali ikakvu informaciju vezanu za nestalu osobu.

Svi koji imaju bilo kakve informacije o nestaloj osobi molimo da ih jave na dežurni broj GSS-a Ilidža 062/499-332 ili obavijeste MUP Kantona Sarajevo“, napisali su iz GSS Ilidža.

Građani još ne mogu vjerovati šta se desilo

Među građanima vlada nevjerica.

Fin je bio čovjek. Još i prije rata stanovao je ovdje u Hrasnici… ne znam šta da kažem”.

Nisam lično znao gospodina, ali znam ko je. Nemam ništa pametno da kažem. Želim samo da iskažem podršku porodici”.

Mnošto je potencijalnih scenarija kako je nestao Almir Mehanija. I dalje nije pronađen. Zbog toga su pripadnici gorske službe pregledali korito lokalne rječice koja se ulijeva u rijeku Željeznicu, kao i korito Željeznice. Rezultat je isti”, kažu komšije.

Almir je 31. decembra otišao u preduzeće Rad da dostavi doznake za bolovanje. U Hrasnici je viđen u 14h i od tada mu se gubi svaki trag.

On je donio doznake u Pofaliće, u direkciju Rada. U 12h je bio regularan, sekretarica je izjavila da je bio normalan, da je predao to. Neki ljudi su rekli da su ga vidjeli oko 14 sati u Hrasnici u petak. Njegov sin mi je rekao da ga je zvao u 16 sati i nije ga mogao dobiti, znači mobitel je bio isključen”, objašnjava Smajil Mehanija, rođak nestalog Almira.

Neprohodni, močvarni tereni, šumska područja, dio Igmana, Hrasnica – sve je to pretraženo. Čak i minirana područja.

Ta područja su pretražena dronom. Pogotovo u padinskim dijelovima Igmana imali smo susrete sa divljim svinjama što predstavlja dodatnu opasnost. Ostatak terena je jedino zahtjevan u smislu prohodnosti. Fokus nam je pregled korita rijeke Željeznice i njenih pritoka do samog ušća”, pojasnio je Adi Vrabac iz Gorske službe spašavanja Ilidža.