Nenad Periš vjeruje da je Matej živ, uputio mu i poruku: “On zna svog tatu, zna da ga neću ništa pitati”

Matej Periš, 27-godišnji mladić iz Splita, nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31 decembra.

Od posljednjeg dana prošle godine traje potraga za Matejem, ali uprkos svim naporima srbijanske policije, on još uvijek nije pronađen.

Njegov otac, Nenad, dao je izjavu za “Telegraf.rs”, u kojoj je rekao kako se istraga nije mnogo pomjerila u proteklih nekoliko dana.

Istakao je da mu nisu jasne dvije stvari, odnosno gdje je Matej želio da ode i zašto se vratio prema Savi kada mu je ona bila ispred.

Nenad ne gubi nadu, te kaže kako misli da je Matej živ uprkos tome što je prošlo već mjesec dana.

On zna svog tatu. Njemu ne trebam ništa poručiti. Matej zna svog tatu i zna da ga neću ništa pitati već da ćemo ići kući“, rekao je Nenad Periš za Telegraf.rs, a suze i bol koji osjeća ne može da prikrije.

Podsjetio je i šta je za sada poznato o ovom slučaju.

Prošlo je 30 dana, a niko ne zna gdje je tačno moj sin. Ono što mi je za sada poznato jeste da je mobilni u rijeci bio i da je došao do Velikog ratnog ostrva. Nemamo sliku Matejevog ni ulaska ni izlaska iz vode.

Ono što sam ja vidio, gledajući kamere, primijetio sam da je moj Matej tri puta zaustavljao taksi. Sa dvojicom nije komunicirao, već samo sa trećim taksistom koji mu odbija vožnju. To mi govori da je on definitivno negdje htio otići. Taksi mu je trebao“, dodaje Nenad Periš.

Dodaje da ga je hrvatska policija pozvala u petak i obavijestila da dolaze u Beograd.

Međutim, ne zna da li su oni našli neke dokaze.

Policija me je obavijestila da će pretresati Veliko ratno ostrvo. Koliko znam to su radili i prije dronovima. Inspektori su mi objasnili da je ostrvo u depresiji u odnosu na Savu. Nakon pretrage rekli su mi da nisu pronašli ništa što bi promijenilo dalji tog istrage. To ostrvo mi je dalo nadu da će možda nešto otkriti vezano za mog Mateja“, kazao je Periš.

Matejev otac je istakao da je u kontaktu s njegovim prijateljima, koji su bili s njim u Beogradu. Kaže kako su i oni tužni, ali da ne znaju šta se dogodilo.

Snimak Mateja pored rijeke meni ništa ne znači. Po tome ne bih zaključio da je moj sin skočio u rijeku. Međutim, njegov mobilni telefon ukazuje da bi to moglo biti“, zaključio je Periš za “Telegraf.rs”.