Sutra komemoracija uglednom biznismenu Tomislavu Grizelju

Iz Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine saopćili su da organiziraju komemoraciju za Tomislava Grizelja, prvog predsjednika i jednog od osnivača Udruženja poslodavaca FBiH.

Komemoracija će se održati u subotu, 15. januara od 12 do 13 sati u Multimedijalnoj sali Općine Centar, u ulici Mis Irbina 1, Sarajevo, saopćeno je.

Podsjetimo, u Sarajevu je prije tri dana u 69. godini preminuo ugledni biznismen Tomislav Grizelj, osnivač i vlasnik kompanije “Grizelj”.

Direktno je učestvovao u gasifikaciji grada Sarajeva, izradi i održavanju mašinskih postrojenja za potrebe ZOI’84.

Tokom agresije na BiH i nakon nje učestvovao je u hitnim sanacijama i obnovi Sarajeva, ali i cijele BiH.

Godine 1991. je proglašen za menadžera godine Republike Bosne i Hercegovine, a sponzorirao je Konferenciju o obnovi Sarajeva 1994. godine.

Bio je na čelu kompanije koja je uz vlastiti “know how” pokrenula proizvodnju za termoenergetiku, gasnu tehniku, tretman i transport vode.

Autor je i koautor i učestvovao je u izradi brojnih standarda, stručnih knjiga, publikacija iz oblasti u kojoj je djelovao, a posebno upravljanja okolišem.

Dobitnik je priznanja menadžer godine Kantona Sarajevo 2000. godine, Federacije BiH 1997. i 1999. godine, najmenadžer 2002. BiH, a zatim i menadžer desetljeća 2002. i Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva 2005. godine.

Također, u jednom periodu je bio i predsjednik Udruženja poslodavaca u FBiH.