Twitter banovao Goricu Dodik, glavnoj tatinoj jurišnici zabranjene objave: “Kad se srbomrsci aktiviraju”

Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, na Twitteru često ulazi u okršaje i obračune sa neistomišljenicima politika oca. 

Većinom se to i ne mogu nazvati obračuni, obzirom da Gorica ne treba povod da nekoga napadne i to sije mržnju u jednom smjeru.

Međutim, tome bi mogao biti kraj, obzirom da je ova društvena mreža privremeno zaključala njen profil, odnosno banovala je zbog kršenja pravila Twittera.

Kako navode u objašnjenju, sada može samo da čita tuđe Tweetove ali ne može ništa objavljivati. Dodaju još i da većina naloga potpuno pristup vrati kroz sedam dana.

Ovu informaciju je podijelila na svom Instagram profilu.

Kad srbomrsci aktiviraju armiju da prijave profil“, napisala je Gorica.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Nasrnula na Hanu Hadžiavdagić i Emelu Burdžović Slipičević

Među posljednjim koje je Gorica “napala” na društvenim mrežama bila je influenserica Hana Hadžiavdagić-Tabaković, rođena Sarajka. To je vjerovatno njena najveća krivica zašto je na tapeti buduće gore verzije Biljane Plavšić.

Zanimljivo je gledati kako “apolitična” i “širokogrudna”, sa velikim srecem za sve ljude, Hana Hadžiavdagić širi ljubav prema Srbima na društvenim mrežama.

Pa vi je Srbi i Srbijo opet prihvatite velikodušno da se veseli po srpskim kafanama“, napisala je Dodik u jednom od postova.

U drugom se dohvatila praznika, ali i istakla da noj se gade modne blogerice.

Meni nikada ni jedan njihov praznik nije smetao, neka slave šta žele i koga žele, ali tolika mržnja od njih usmjerena na sve što nije njihovo je bolest.

Posebno mi se gade te modne blogerice koje jedva dočekaju da popljuju sve jer se njima može, one su te koje dijele pravdu“, dodala je.

Zatim je na red došla i ugledna novinarka i urednica N1 televizije Emela Burdžović Slipičević koja je javno prozvala pjevače koji su pjevali na proslavi neustavnog dana manjeg bh. entiteta.

Kako te nije sramota, gdje si bila kada su Jala i Buba pisali ‘Srbe na vrbe’ i ostale gadosti, šta ti smetaju ljudi koji ni jednu ružnu riječ izgovorili nikada nisu.

Niko ne slavi to što si napisala, možda ti bi, mi slavimo slobodu našeg naroda i to je ono što te boli“, napisala je Dodik.