Foto: Screenshot

Video/ U Beogradu ponovo napadnuta aktivistica Aida Ćorović

Aktivistica za ljudska prava Aida Ćorović objavila je na društvenim mrežama da je danas napadnuta.

Ovo je drugi napad na nju u posljednjih pet dana, na ulici od strane huligana koji čuvaju mural osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Prije pet dana su mene i snimatelja Delimira koji radi za RTL News Netherlands, dva huligana ispolivali Fantom“, napisala je ona na svom Facebook nalogu, dodajući da je napad propraćen uvredama na njen račun.

Danas ju je, u njenoj ulici, jedan “klinac“ ispolijevao sokom Coca-Cola, uputivši joj također brojne uvrede.

Pratio me je od novinskog kioska i kad sam skrenula u svoju ulicu, polio me je flašom koka-kole i sve snimao telefonom”, dodala je ona.

Prema njenim riječima, oba napada su prijavljena policiji.

Sumnjam da će se išta desiti, jer je iz aviona vidljivo ko stoji iza tih malih dripaca. Meni je, također jasno da su oni glineni golubovi ove vlasti i da će prvi stradati od ruku nalogodavaca koji su im naredili da maltretiraju građane i građanke Vračara i Beograda”, napisala je Ćorović, navodeći da su za ovakve napade “direktno odgovorni ministar unutrašnjih poslova Aleksanadar Vulin i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić”.

Dodaje i da ako joj se “bilo šta ozbiljnije desi, oni će biti saučesnici u tome”.

Nadam se da opozicija i u ovim napadima neće ponovo videti ‘sitan vez’ i rasipanje narodnog bunta, jer je maltretiranje neistomišljenika mnogo dublji i veći problem čije žrtve možemo svi da postanemo”, zaključila je Aida Ćorović na svom Facebook nalogu, prenose srbijanski mediji.