Zmajevi poklekli u posljednjim minutama, Češka ubjedljiva večeras

Rukometna reprezentacija BiH poražena je večeras od Češke Republike u susretu drugog kola Evropskog prvenstva za rukometaše.

Česi odlično otvaraju susret u Bratislavi, sa četiri gola Mateja Klime poveli su sa 6:1 u devetoj minuti.

Zmajevi u napadu nisu imali najbolja rješenja, što potvrđuje podatak da su tek u 11. minuti postigli drugi gol (Perić).

Najveću prednost češka ekipa ostvaruje u 15. minuti, kada Solak pogađa za 9:3.

Zmajevi su se konsolidovali uz nekoliko odbrana Benjamina Burića, smanjili na 10:6 golom Hamidovića u 20. minuti.

Činilo se da će distanca od četiri gola ostati do odlaska timova na odmor, ali reprezentativci BiH smanjuju u zadnjem napadu u prvom poluvremenu, Lukić je pogodio za 12:9.

Izabranici Ivice Obrvana odlično otvaraju drugi dio susreta, pogotkom Dragnića prilaze na 14:12 u 35. minuti, da bi u 44. minuti sjajnu šansu da dodatno smanji zaostatak imao Karačić kod 17:15, ali je izvrsni češki golman Tomaš Mrkva odbranio njegov šut.

Češka se ponovo odlijepila na osjetniju prednost (21:17) s dva nova gola raspoloženog Klime, na deset minuta prije kraja.

Vančo je zatim pogodio za 22:17, uslijedio je i gol Čipa sa krila, zatim i Pirocha za 25:18. Tada je postalo jasno da Zmajevi, i pored velike borbe, ne mogu izbjeći poraz.

Susret je okočan trijumfom Češke Republike rezultatom 27:19.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Klima (osam golova), koji je proglašen i igračem utakmice, a kod BiH Dino Hamidović (pet).

Bitno je naglasiti da je naša reprezentacija i u ovom meču bila znatno oslabljena, a pred sami meč, uz ranije izostanke, otpao je i iskusni Nikola Prce.

Posljednji susret u grupi E rukometaši Bosne i Hercegovine igraju prekosutra, protiv aktuelnog evropskog prvaka Španije.