Foto: FB/ N1/ Sarajevska sehara

Foto/ Ovo je jedan od otmičara turskih državljana kod Zenice, i ranije bio nasilan

Dežurna službu Policijske stanice Nemila prekjučer je u 16:10 sati dobila telefonski poziv, kojom prilikom se obratilo lice Z. S., iz Kovanića, Grad Zenica.

Lice je prijavilo da su pred kuću vlasništvo iste osobe, došle tri nepoznate muške osobe, vidno preplašene i sa povredama, te da su tražile pomoć.

Odmah nakon zaprimljene prijave, na navedenu lokaciju je upućena policijska patrola koja je na licu mjesta zatekla lica: A. B., rođen 1994. godine, K. S., rođen 2001. godine, M. E., rođen 1998. godine i O. H., rođen 1993. godine.

Svi su državljani Republike Turske.

Odmah su angažirane policijske patrole i timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja detaljne pretraga navedenog lokaliteta, kao i poduzimanja drugih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

Također, je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Sektora kriminalističke policije.

Kroz obavljene razgovore, navedena lica su izjavila da su na područje Bosne i Hercegovine stigla vozilom iz Crne Gore, sa namjerom turističkog obilaska glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Dževad i ranije bio nasilan

Zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela, Policijski službenici Policijske stanice Nemila su lišili slobode lice S. Dž., rođeno 1985. godine, iz Zenice, dok se za još jednim licem intenzivno traga.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja, lice S. Dž. će u toku dana biti predato na nadležnost i daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Protupravno lišenje slobode” iz člana 179. Krivičnog zakona FBiH.

Kako se saznaje, riječ je o Dževadu Sadriji.

Mještani Kovanića su rekli da je on i ranije bio nasilan, da je znao pretući druge muškarce bez ikakvog razloga i povoda, prenosi Avaz.