Foto/ Završni radovi na fudbalskom terenu sa umjetnom travom u Naslju heroja Sokolje

U Naselju heroja Sokolje u toku su završni radovi na fudbalskom terenu u sklopu Sportsko-rekreacionog centra “Zlatno polje”.

Vrši se posipanje kvarcnog pijeska koji daje težinu umjetnoj travi i zadržava vlagu.

U prethodnom periodu izgrađen je sportski teren površine oko 8.000 metara kvadratnih sa umjetnom travom, na kojem će u narednom periodu biti postavljena rasvjeta i tribine.

Oko cijelog kompleksa bit će izgrađena staza za trčanje sa tartan podlogom.

U sklopu Centra će biti izgrađeno odvojeno dječije igralište sa raznovrsnim sadržajima. Za te radove iz ovogodišnjeg budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 400.000 KM.

Pored terena sa umjetnom travom SRC će imati i univerzalnu sportsku plohu za druge sportove sa plastičnom podlogom za odbojku, košarku i ostale sportove.

Obzirom na to da Naselje heroja Sokolje osim školskog objekta i manjeg dječijeg igrališta, nije imalo sportskih sadržaja, ni adekvatnog prostora za djecu i omladinu, Općina Novi Grad Sarajevo je 2019. godine pokrenula aktivnosti da se u ovom naselju izgraditi Sportsko-rekreacioni centar sa mnoštvom raznovrsnih sadržaja, na zemljištu u vlasništvu Općine, neposredno pored OŠ “Sokolje“.

Sportski i rekrecioni sadržaji namijenjeni djeci i omladini, ali i starijoj populaciji puno će značiti stanovnicima ovog gusto naseljenog područja.

SRC “Zlatno polje“ bit će mjesto okupljanja i druženja omladine, kao i mjesto za igru i zabavu najmlađih stanovnika naselja Sokolje.

Pored navedenih sadržaja u sklopu Sportsko-rekreacionog centra planirana je izgradnja i jednog objekta u kojem bi se nalazile svlačionice i fitness centar sa kafeterijom, što će se graditi u narednoj fazi.

Sportski i rekreacioni sadržaji će se nalaziti na površini od oko 10.000 metara kvadratnih prostora.