Jonquel Jones svojim učinkom u kvalifikacijama skupila 5.100 KM za liječenje naših građana!

Mozzart i košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine, Jonquel Jones ostvarili su veliku pobjedu humanosti!

Naime, za svaki poen naše reprezentativke na kvalifikacijama za SP regionalni lider u priređivanju igara na sreću je izdvajao po 100 KM za Fond „Sportisti za život“ Udruženja “Pomozi.ba“.

Ovaj fond su osnovali Edin Džeko i Mirza Teletović!

Briljantna Jonquel Jones nosila je Zmajice do velike pobjede nad Japanom, selekcijom finalistom s ljetos održanih Olimpijskih igara u Tokiju.

Jones je meč završila sa 36 poena, a protiv Kanade na svom kontu imala je 15 poena.

Proglašena je i za MVP kvalifikacionog turnira u Osaki, a Mozzart je za 51 poen donirao 5.100 KM Fondu “Sportisti za život”.

Ovo je još jedna pobjeda pretalentovane Jones koja je našu reprezentaciju odvela na Mundobasket krajem septembra u Australiji gde će se takmičiti sa 11 ekipa za titulu prvaka svijeta.

Navijali smo za naše djevojke, ali i za što više koševa Jonquel Jones. Drago nam je što smo ostvarili pobjedu na terenu, ali i humanosti. Kompanija Mozzart se trudi da bude tu uz naše sportiste, ali i uz one kojima je pomoć najpotrebnija, ova akcija je dokaz toga”, kaže Selma Sarajlić, rukovodilac direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart.

Podsetimo, iz Fonda “Sportisti za život“, tokom prošle godine uplaćeno je više od 90.000 KM nenamjenskih sredstava za oboljele bh. građane.