Video/ Vladimir Kličko: Zaustavite rat odmah, za sat vremena ili sutra već može biti kasno!

Bivši svjetski prvak u boksu, Vladimir Kličko, oglasio se putem društvenih mreža i ponovo pozvao svijet da zaustavi invaziju na Ukrajinu.

Isključiv je da nema vremena za čekanje.

Obraćam se cijelom svijetu da zaustave ovaj rat koji je započela Rusija. Baš danas su civili gađani raketama. Uz specijalne operacije, građani ginu… to se događa u srcu Evrope.

Nema vremena za čekanje, jer će to dovesti do humanitarne katastrofe. Morate djelovati sada kako biste zaustavili rusku agresiju sa svime što možete imati sada“, rekao je nekadašnji sjajni bokser.

Kličko je istakao kako sutra već može biti prekasno za Ukrajince.

Za sat vremena ili do sutra, bit će prekasno. Molim vas da sada krenete u akciju. Ne čekajte, djelujte odmah. Zaustavite ovaj rat“, poručio je Ukrajinac.

S druge strane, njegov brat, također bokserski as, a današnji gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko istakao je da je spreman uzeti oružje u ruke i braniti grad i Ukrajinu od ruske invazije.

Nedugo nakon ove izjave, na internetu su osvanule fotografije Klička u vojnoj uniformi.

Kličko je završio karijeru, sada već davne, 2012. godine, a samo dvije godine kasnije postao je gradonačelnik Kijeva.

Ovo je sada već krvavi rat. Nemam više izbora, moram to napravit, borit ću se za svoju zemlju”, rekao je Kličko.

Kličko je od samog početka političkog angažmana slovio za istaknutu figuru protiv jačanja veza sa Rusojom, a danas uz brata Vladimira spreman je braniti zemlju od ruskih snaga.