Drakonske kazne za Željezničar i Sarajevo zbog huliganstva navijača pred početak derbija

Disciplinska komisija NS BiH kaznila je Željezničar i Sarajevo drakonskim novčanim kaznama nakon sukoba navijača na Grbavici u utakmici 21. kola Premijer lige BiH.

Zanimljivo je da je Željezničar dobio kaznu samo 1.000 KM nižu od komšijskog kluba.

Željezničar je dobio novčanu kaznu od 9.000 maraka, te zatvaranje južne tribine za naredni meč protiv Veleža. Sarajevo s druge strane kažnjeno je sa 10.000 KM i njihovi navijači neće moći bodriti svoju ekipu na dva naredna gostovanja. Bitno je istaći da su ovo prvostepene presude, klubovi imaju pravo žalbe”, rekao je za N1 predsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Goran Kosorić.

Dakle čeka se drugostepena odluka nakon koje će biti poznate da li će sarajevski klubovi dobiti ove ili niže novčane kazne.

Podsjećamo, sat vremena pred početak 145. sarajevskog derbija na stadionu Grbavica došlo je do incidenta između navijača oba tima.

Jedan dio navijača Sarajeva, budući da su ranije došli na stadion iz sigurnosnih razloga, iskoristili su zagrijavanje fudbalera kako bi ušli na teren i trčali prema tribini gdje su bili navijači domaćih, a pritom su ih gađali i bakljama.

Navijači Željezničara su uzvratili i sukobili se sa navijačima Sarajeva na terenu, pri čemu je povrijeđena jedna osoba.

Željezničar je slavio u tom susretu 2:0, golovima Hodžića i Zeca.