Federalni hidrometeorološki zavod promijenio prognozu, od sutra ipak neće biti kišovito

Federalni hidrometeorološki zavod je u petak objavivši trodnevnu prognozu najavio sunčan vikend i početak kišnih dana od ponedjeljka.

I zaista, jučer i danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene danas u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 2; Sokolac 16; Neum 18; Gradačac, Livno, Sarajevo i Zvornik 19; Bihać, Bugojno i Trebinje 20; Doboj, Prijedor i Sanski Most 21; Banja Luka i Grude 22; Mostar i Zenica 23 °C.

Međutim, za početak sedmice promijenjena je vremenska prognoza, pa od sutra, ukoliko je vjerovati prognozi, ipak nećemo morati nositi kišobrane.

Kako je objavio FHMZ, sutra u Bosni i Hercegovini očekuje nas sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

U Sarajevu pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 1°C, a najviša dnevna oko 21°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se očekuje naoblačenje koje će u drugom dijelu dana usloviti kišu uglavnom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne.

U većem dijelu Bosne prolazno je moguća slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, u drugoj polovini dana povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

I internacionalne meteorološki agencije najavile su kišne dane u Bosni i Hercegovini od srijede.