Građani mahom podržali batine koje je dobio biciklista na Vilsonovom: “Zviždaljkom mjesecima plašio građane”

Na Vilsonovom šetalištu jučer je usred dana pretučen mladić Hamer Prosić iz Cazina.

Kako je ispričao Hamer za Dnevni avaz, on je išao iz pravca Grbavice na Vilsonovom šetalištu, dok je žena hodala stazom za bicikliste sa djetetom.

Upozoravao sam je da se skloni, zviždao sam. Naišla su dvojica muškaraca i bacila su me s bicikla.

Udarali su me nogama minutu i po i onda su se razbježali“, kazao je Hamer Prosić.

Dodao je da je on pozvao policiju, a hitna pomoć ga je odvela na pregled.

Međutim, danas već svjedočimo pomalo čudnoj situaciji, građani su mahom podržali batine koje je dobio ovaj Cazinjanin.

Naime, kako građani masovno pišu u komentarima to je biciklista koji mjesecima vozi sa policijskom pištaljkom u ustima i iza leđa plašio građane, a navodno mu nije bilo strano niti da udari građane ili pse koji šetaju.

Kako neki navode, nije prvi put da je pretučen od strane građana, ali očigledno nikada kao jučer.

Brojni su komentari koji govore “ruke im se pozlatile”, pri tome misleći na građane koji su ga pretukli.

Ovaj je degenek potraživao ima godinu dana. Lik vozi bicikl po prepunoj Ferhadiji koja je nulta pjesačka zona i onda ti neočekivano zvizne iza leđa da ti se noge odsjeku. Sreća pa su ga na Vilsonovom tukla samo dvojica, u Ferhadiji bi ga marisalo bar 10 ljudi“, kaže jedan komentar na našoj Facebook stranici.

Ovo je onaj što zviždi stalno i po cijelom gradu zato su ga i napali vjerojatno i pješaci znaju biti katastrofa ali ovaj momak je pretjerao sa zviždanjem mada i to nije izgovor za nasilje“, navedeno je u drugom komentaru koji potvrđuje da se radi o “poznatom zviždaču”.

Iskreno nije bolje ni zaslužio, nije to normalno upozorenje, jer je i u subotu istu stvar radio, gdje je ljude i djecu istraumirao tom prejakom zviždaljkom. Krenem od sebe i svoje djevojčice, koliko se djeca prepadnu“, piše jedna gospođa u komentaru.

Komentari su se dalje nizali, također što je bizarno, podržavajući potez mladića koji su nasrnuli na biciklistu.

Momak je klošar, vrtio se stalno oko Autobuske stanice u Sarajevu i sumnjiv je bio zadnje vrijeme sa ovim biciklom po Vilsonovu zviždi i stalno se voza. I ko zna gdje on živi i čime se bavi“, glasi još jedan komentar.

Jedan komentator navodi i da zna za dvije situacije kada je zbog svog “divljanja” udario psa.

Ovaj lik ne zviždi ‘da upozori’ nego ima policijsku pištaljku i straši djecu, pješake, kao da su svi dužni sklanjati se njemu, vozi po trotoaru a ne po biciklističkoj, namjerno provocira. Znam za dva slucaja kada je udario psa, a lako moze i dijete stradati.

Masa ljudi koji su svakodnevno na Vilsonovom je ogorčena na njegovo ponašanje, on namjerno provocira pa onda ubrza sa biciklom, nikakvo čudo nije da ga je jednom neko stigao. Nasilje nije rješenje, ali su ljudima živci tanki, kako kažu nemoj pa se ne boj“, navodi još jedna osoba koja je komentarisala našu objavu.

Naravno, nisu izostali niti komentari o mjestu odakle je došao u Sarajevo.

E ako je tako neka su ga prebili, neka ide u Cazin pa nek zvižduče“, piše jedna gospođa.

Moramo istaknuti, rijetko se dešava da su građani u ovom broju na strani napadača, a ostaje da vidimo da li će Hamer Prozić odgovarati za uznemiravanje građana pištaljkom, ili da li će barem promijeniti svoje ponašanje.