Isti Marokanac koji je uhapšen zbog pokušaja krađe u Bingu jučer oštetio staklo u firmi na Čengić Vili

Marokanac inicijala M. L. u ranim jutarnjim satima jučer je uhapšen zbog sumnje da je oštetio staklo na vratima kafića.

Podsjetit ćemo vas da je isti Marokanac prije dva dana spriječen prilikom krađe u tržnom centru Bingo na Otoci.

Dana 30.03.2022.godine u 01:15 sati, policijski službenici Treće PU lišili su slobode lice M. L., rođen 1996. godine u Maroku, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 293. KZ F BiH (Oštećenje tuđe stvari).

Isti je u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novo Sarajevo, tvrdim predmetom oštetio staklo na ulaznim vratima pravnog lica ‘Q’ DOO Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju dalju kriminalističku obradu nad pomenutim licem.

Uhvaćen dok je krao u Bingu na Otoci

Samo dan ranije isti je uhapšen nakon što je spriječen u krađi u poznatom tržnom centru Bingo na Otoci.

Dana 29.03.2022. godine u 09:30 sati, policijski službenici Četvrte PU lišili su slobode lice M. L., rođen 1996. godine u Maroku, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 1., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju).

Isti je u ulici Gradačačka, općina Novi Grad Sarajevo zatečen na izvršenju navedenog krivičnog djela u prodavnicu ‘Bingo’“, navode iz sarajevske policije.

Očigledno je da je pušten vrlo brzo nakon što je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.