Konzum na meti razbojnika u Sarajevu, u kratkom razmaku dvije prodavnice opljačkane

Tokom jučerašnjeg dana dvije prodavnice “Konzum” opljačkane su u Sarajevu i to u razmaku od samo dva sata.

Naime, kako navodi sarajevska policija, prvo je u 18:50 sati u ulici Trnovska u Novom Sarajevu od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom ove prodavnice.

Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Tačno dva sata su prošla, odno u 20:50 sati, obaviještena je dežurna služba Druge PU da je u ulici Hasana Sušića, općine Centar Sarajevo, od strane NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Konzum”.

Tom prilikom maskirano NN lice je uz prijetnju šarafcigerom otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju pomenutog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku počinioca“, kazali su iz MUP-a KS.