Naše ceste ugasile još jedan mladi život, u Vitezu život izgubio devetnaestogodišnjak

U mjestu Šantići kod Viteza u stravičnoj saobraćajnom udesu izgubio je život mladić D. V. 2003. godištu.

Ovu informaciju potvrdio je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Oko 3.40 sata dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo Mercedes kojim je upravljao vozč D. B. rođen 1982. godine iz Viteza i drugo putničko vozilo Golf kojim je upravljao D. V. rođen 2003. godine iz Viteza koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Novoj Biloj“, kazao je Hodžić za Dnevni avaz.

Uviđaj je završen, ali za sada nema više dostupnih informacija.

Crni mjesec

Moramo podsjetiti na datum 12. marta kada su na našim cestama izgubljena četiri mlada života.

Prvo se na magistralnom putu Tuzla Doboj, u mjestu Stjepan Polje, općina Gračanica, dogodio teški udes u kojem dvije osobe izgubile živote.

Nesreća se dogodila iza ponoći u 00:15 sati kada je automobil marke Pasat sletio sa kolovoza.

Pri tome je udario u stub ulične rasvijete i potporni zid.

Kako se saznaje, stradale su dvije muške osobe, obje mlađe životne dobi, i to vozač Passata Fahrudin Dubinović (22) i njegov drug-suvozač Amel Suljkanović.

Mladići su se vozilom kretali iz pravca Doboja ka Tuzli. Prema nepotvrđenim informacijama u jednom momentu vozač Passata Dubinović je, vjerovatno, zbog velike brzine na blagoj krivini u Stjepan Polju izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid.

Automobil je od udara podignut zadnjim krajem, zračni jastuci nisu pomogli, a unaokolo su razbacane stvari. Vrata automobila su od mjesta nesreće odbačena dvadesetak metara.

Istog dana oko 3 sata ujutru, u naselju Sarajlije pored Tomislavgrada dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije mlade osobe, dok su dvije osobe zadobile teže i lakše povrede.

Fotografije s mjesta nesreće su bile izuzetno zastrašujuće.

Živote su izgubili mladić inicijala M. T. (30) i djevojka J. S. (20), oboje iz Tomislavgrada, potvrđeno je ranije iz MUP-a Livanjskog kantona.

Njih dvoje su se nalazili u automobilu Golf, a usljed strahovitog sudara, pod još nerazjašnjenim okolnostima, s automobilom Mercedes, za čijim je volanom bio I. M. (23) iz Tomislavgrada, na licu mjesta su poginuli.