Petev konačno upisao pobjedu, Džeko pogotkom u finišu pogotkom osvjetlao obraz Zmajeva

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je sa lošom igrom, a izabranici selektora Ivayla Peteva namučili su se protiv autsajdera Luksemburga.

Zmajevi su večeras u prijateljskoj utakmici na Bilinom polju pobijedili Luksemburžane rezultatom 1:0.

Veliku šansu Zmajevi su imali već u prvoj minuti kada je Prevljak izašao na golmana gostiju, koji je na kraju zaustavio napadača Eupena.

Luksemburg je imao priliku u šestoj minut, ali spasio je Ahmedhodžić. Bohnert je odlično prošao po desnoj strani.

Demirović je u četvrtoj minuti poslao loptu preko gola. Demirović je bio još jednom neprecizan u 17. minuti.

Napadač Freiburga šutirao je glavom daleko preko gola. Danilović je snažno šutirao sa 20-ak metara, no ravno u golmana Luksemburga.

Luksemburžani su imali neke opasne napade, međutim falila im je završnica. Prevljak je u 41. minuti iz dobre pozicije poslao loptu daleko preko gola.

U samom finišu Nalić je izašao na golmana gostiju, ali je preslabo šutirao, a potom je čuvar mreže Luksemburga odbranio Gojaku koji je bio u sjajnoj šansi i ostalo je 0:0.

Luksemburg je imao prvi priliku u drugim dijelu. Rodriguez je uputio odličan udarac u 55. minuti, ali on je otišao malo preko gola Vasilja.

Dugo se nije ništa značajno dešavalo, a prvu ozbiljniju šansu u drugom dijelu Zmajevi su imali u 77. minuti kada je izblokiran pokušaj Menala u petercu.

Nedugo nakon toga, ponovo je našem golu prijetio Rodriguez, koji je šutirao snažno, međutim ravno u Vasilja.

Obraz Zmajeva spasio je Džeko. Kapiten je ušao sa klupe, a u 86. minuti je na asistenciju Miličevića postigao pogodak za 1:0 i pobjedu reprezentacije BiH, prenosi scsport.ba.