Pronađeno tijelo u Savi nije tijelo Mateja Periša

Iako hrvatska policija nije primila službenu obavijest od kolega iz Srbije, hrvatski mediji objavili su da tijelo koje je proteklog četvrtka izvučeno iz Save u beogradskom naselju Umka u Ulici Dan boraca nije Matej Periš.

Podsjetimo, radi se o 27-godišnjem Splićaninu koji je nestao prije tačno tri mjeseca, 31. decembra prošle godine.

Tijelo je bilo u visokoj fazi raspadanja, a nađeni su dijelovi odjeće, crna trenerka i crni prsluk, i upravo je to bilo ključno da se ustanovi da se ne radi o nestalom Mateju Perišu.

Kako se vidi na posljednjim snimkama nadzornih kamera, trčao je u tamnoj majici kratkih rukava i svijetlim patikama.

Iste takve patike imao je i njegov otac i on ih je dostavio beogradskoj policiji kako bi im pomogle u potrazi.

Nenad Periš, Matejev otac, nedavno se vratio u Split, ali je i dalje praktički u svakodnevnom kontaktu s policijom u Beogradu koja već treći mjesec traga za njegovim sinom koji je te kobne noći oko 2 sata iz za sada nepoznatog razloga napustio klub Gotik u kojem je bio sa svojim društvom iz Splita.

Posljednji je put viđen kako silazi na plato kod savske obale kod restorana Sava nova. Analizirajući tisuće snimaka nadzornih kamera i signale mobitela, istražitelji su zaključili da se objekt koji je snimljen iste noći u Savi poklapa sa signalom mobitela Mateja Periša i da se taj signal gubi negdje kod Velikog ratnog ostrva koje je tokom istrage detaljno pretraženo.