U toku velika policijska akcija u Prijedoru, privedeno više osoba, objavljena i fotografija navodnog ubice

U prijedorskom naselju Pećani večeras je sprovedena opsežna policijska akcija u kojoj je privedeno više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom teško ubistvo.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave za organizovani kriminal, SAЈ-a, kao i policijski službenici PU Prijedor i Policijskih uprava, javlja RTRS.

Broj uhapšenih osoba za sada nije poznat.

Ranije je objavljena i fotografija koja navodno prikazuje osumnjičenog za ubistvo načelnika krim-policije Radenka Bašića.

Inače, Bašić je jučer ubijen u ranim jutarnjim satima, a do sada je poznato vrlo malo informacija i to onih koje nezavisni mediji saznaju.

To je da je izvršilac muškarac koji je nosio kapuljači na glavi i da se pješke udaljio s mjesta događaja.

Također je poznato da je Bašić ustrijeljen s leđa i to u blizini škole.

U naselju Pećani dugo je trajao uviđaj na mjestu događaja, a ovo naselje je bilo pod opsadom policijskih službenika koji su kontrolisali sve prolaznike i vozače.

Policija je navodno i jučer privela više osoba na razgovor, provjeravaju se alibi i motivi zbog kojih bi neko pucao na Bašića.

Na uviđaju su bili, saznaju mediji, dva tužioca, tužilac Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika oblika privrednog kriminala, te tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru.

U Gradu na Sani su pripadnici SAJ-a i Žandarmerije, a pojačane kontrole motornih vozila i legitimacija stanovništva, vrši se i u gradovima u okolini.

Najviše policijskih patrola je pored Prijedora i u Banjaluci, te na izlazima ka Gradišci, Kotor Varoši…