Uhapšeni pljačkaši Merkatora kod Pionirske doline, u martu počinili više pljački

Prije dva dana u 10:00 sati, obaviještena je Druga PU da je u ulici Patriotske lige, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica, uz prijetnju nožem izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici “Merkator”.

Tom prilikom je otuđena odrešđena suma novca.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su pomenutog dana u popodnevnim satima, pronašli i lišili slobode lica A. N., rođen 2004. godine u Sarajevu i E.H., rođen 2001. godine u Denveru, nastanjeni u Sarajevu“, kazali su iz MUP-a KS.

Terete se da su počinili krivično djelo iz člana 289. stav 1. KZ F BiH (Razbojništvo).

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da su isti u proteklom periodu mjeseca marta, na području općine Centar Sarajevo počinili više krivičnih djela razbojništva“, dodaju iz sarajevske policije.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.