Video/ Kako je SDA obilježila Dan nezavisnosti BiH: Kolona skupocjenih automobila, bakljada Harisa Zahiragića

Današnji datum, 1. mart, se obilježava kao Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine još od 1992. godine.

29. februara i 1. marta 1992. godine, u Bosni i Hercegovini, održan je referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine od SFRJ.

Većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se tada pozitivno – glasali su za demokratsku i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana.

Današnji Dan nezavisnosti obilježen je brojnim aktivnostima, ali je pažnju javnosti posebno privukla jedna kolona.

Radi se o koloni skupocjenih automobila članova Stranke demokratske akcije, a iz jednog skupocjenog Mercedesa Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini KS, zapalio je baklju.

Ono što je svima “zapalo” za oči su upravo skupocjeni automobili u trenucima dok sve poskupljuje u državi, dok građani doslovno gladuju, dok je privreda na koljenima.

Predsjednik mladih SDA bi trebao da vozi Golfa 2?

Očigledno je da je brojna javnost komentarisala skupocjene automobile, pa je čak i Zahiragić imao potrebu da komentariše vozila.

Pitaju koliko košta auto, ne znam, lično vozim Opela. Auto je od predsjednika mladih SDA KS, a koji je programer i vlasnik IT kompanije koja zapošljava preko 60 ljudi i sav posao radi za inostrano tržište?

Momak bi trebao da vozi golfa 2 da vi ne biste pisali ovakve komentare?“, upitao je Zahiragić.

Ipak, nisu izostali niti komentari i upiti zašto jedna tako uspješna osoba ima potrebu da bude predsjednik mladih SDA, a nisu izostala niti pitanja da li bi bio toliko uspješan da nije u Stranci demokratske akcije.

S druge strane, pojavila se i fotografija Sebije Izetbegović kako izlazi iz svog skupocjenog Mercedesa.

Njen automobil neodoljivo podsjeća na onaj u kojem je Zahiragić bio suvozač, pa su građani s punim pravom upitali da li se radi o predsjedniku mladih ili o Sebiji Izetbegović.

Ne možemo potvrditi da je fotografija od danas, ali sudeći po rekvizitima vrlo je moguće i da je direktorica KCUS-a učestvovala u koloni, a čak i da je

Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže