Da li nam je stiglo pravo proljeće? Pogledajte prognozu za narednih nekoliko dana

Prije podne u našoj zemlji je bilo malo do umjereno oblačno vrijeme.

Nešto više oblaka bilo je u sjeverozapadnim djelovima gdje je registrovana i kiša.

Temperature zraka izmjerene u 11 sati iznosile su: Bjelašnica 4 stepena, Bihać 9, Prijedor i Sanski Most 11, Banja Luka 13, Bugojno i Livno 15; Sokolac 16, Gradačac, Jajce i Neum 17, Doboj, Srebrenica i Tuzla 18, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg i Zvornik 19, Grude, Trebinje i Zenica 20, Mostar 21 stepen.

Danas će u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima naoblačenje se očekuje i na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24 stepena, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Sutra, u četvrtak, pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano.

Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena.

U petak djelomično vedro u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, a na jugu do 23 stepena.

U subotu umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, a na jugu do 24 stepena.