Edin Džeko: “Sarajevo je moj grad, jedna od najvećih mojih emocija”

Kapiten naše fudbalske reprezentacije iz milanskog Intera, Edin Džeko, na društvenim mrežama se oglasio povodom 30. godišnjice početka opsade glavnog grada i Šestog aprila – Dana Grada Sarajeva.

Džeko je prije devet godina dobio Šestoaprilsku nagradu, a kazao je da je to najveće priznanje koje Sarajlija može dobiti.

Sarajevo je grad, koji je za mene nezamjenjiv u svakom smislu… Prije devet godina sam dobio najveće priznanje, koje jedan Sarajlija može dobiti.

I dan danas sam, računajući sve što sam ostvario u životu, nekako najponosniji na Šestoaprilsku nagradu“, napisao je Džeko.

Kazao je da se uvijek rado vraća svome gradu, jer tu je njegovo sve.

Kao što sam i rekao prije devet godina, najteže, ali i najljepše je biti prihvaćen u sredini u kojoj si rođen, a Sarajevo i ja se međusobno itekako volimo. Jako! Volim svoj grad, uvijek mu se vraćam, jer tu su moji roditelji, moja porodica, moji prijatelji. Moje dječačke uspomene…

To je moj grad. Jedna od najvećih mojih emocija i zato, Grade moj, neka ti je sretan i ovaj dan, a dragim mojim Sarajkama i Sarajlijama čestitam 6. april, Dan grada Sarajeva“, napisao je Džeko.

Podsjetimo, Halid Bešlić se također oglasio na društvenim mrežama povodom 30. godišnjice početka opsade Sarajeva i rođendana glavnog grada.

Kako da to legendarni pjevač uradi bolje nego pjesmom.

Halid je na svom Facebook profilu objavio stari snimak svog hita “Sarajevo srećo moja”.

Ovaj hit je nastao u bh. prijestonici prije početka sarajevskog pakla.

Ni njegovi pratioci na društvenim mrežama nisu ostali ravnodušni, te su ga obasuli pozitivnim komentarima i komplimentima.