Liverpool slomio otpor Villarreala i ostvario komfornu prednost pred revanš

Liverpool nije dozvolio Villarrealu da kreira novo iznenađenje u Ligi prvaka.

Redsi su večeras na svom Anfieldu slavili sa glatkih 2:0 u prvom meču polufinala LP i mirno dočekuju revanš u Španiji.

Gosti su se odbranili u prvom poluvremenu (0:0), imali su i sreće kada je Thiago Alcantara pogodio stativu, ali upravo ih je sreća izdala u drugom dijelu susreta.

Redsi su najbolju šansu imali u 42. minuti. Thiago Alcantara je primio loptu na sredini terena, povukao je nekoliko metara, a zatim silovito šutirao prema golu Rullija, međutim njegov šut je odbila golmanova desna stativa.

Na odmor se otišlo bez golova, ali je u drugom poluvremenu Liverpool bio odlučan da odnese prednost u revanš, koji će se za šest dana igrati u Španiji.

Prvi gol Villarreal prima u 53. minuti na bizaran način. Jordan Henderson je centrirao, lopta okrznula Estupinana, malo ju je zakačio i vratar Rulli, ali na koncu je završila u mrežu španskog tima.

Svega dvije minute kasnije prednost Liverpoola je udvostručena. Bila je to sjajna akcija, a izvrsnu asistenciju Mohameda Salaha iskoristio je Sadio Mane i poentirao za 2:0.

To će se ispostaviti i kao konačan rezultat, koji predstavlja veliki korak izabranika Jurgena Kloppa prema plasmanu u veliko finale.