Meteorolozi za danas najavljuju veliku promjenu vremena, kišobrani će nam zatrebati u drugom dijelu dana

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati iznosile su: Bjelašnica -4 stepena, Drvar i Livno 1, Bugojno 2, Grude, Jajce i Sanski Most 3, Zenica 4, Bihać, Sarajevo i Tuzla 5, Mostar 7, Neum 8, Gradačac 11 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne, međutim meteorolozi najavljuju promjenu vremena, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Od sredine dana postepeno naoblačenje sa juga koje će od večernjih sati i tokom noći na četvrtak uvjetovati kišu.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen.

U Sarajevu pretežno sunčano prije podne. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. U večernjim satima se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 18 stepeni.

Oblačno i kišovito ostatak sedmice

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda oblačno i kišovito vrijeme nastavit će se i u ostatku sedmice.

U četvrtak, sutra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prije podne uz prolaznu kišu u jutarnjim satima. Djelomično smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 stepeni.

U petak pretežno oblačno u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, uz mogućnost slabe kiše. U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.

U subotu također umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima sa slabom kišom u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostatku zemlje.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu do 22 stepena.