Nedim Sladić se pronašao u liku meteorologa iz filma “All Hail” koji fuli prognozu i svi se okrenu protiv njega

Nedim Sladić, poznati bh. meteorolog na društvenim mrežama podijelio je da je pogledao film “All Hail” u kojem popularni meteorolog postaje predmet kritika zbog jedne pogrešne prognoze.

Naime, meteorolog je bio izuzetno popularan do jednog trenutka, kada je rekao da će biti vedro, a grad je pogodila teška oluja.

“Diplomirani meteorolog koji sa steknutim ugledom i publicitetom jednom pogrešnom prognozom biva ubrzo žestoko kritikovan od populacije kako nisu zadovoljni njegovim prognozama, do te mjere da je primoran preseliti se u drugi grad i kojem se mijenja život zauvijek”, napisao je Sladić.

Dodao je da mu je to odnekud poznato.

E, da, sinopsis filma mi je odnekud poznat. Djelomično“, aludirajući na to što je i on česta meta kritika.

Ipak, moramo priznati nije naša javnost toliko žestoka u kritika kao što je slučaj u filmu.

S druge strane, još bitnije je da Nedim Sladić rijetko griješi u svojim prognozama, a i onda nisu neke velike greške.

Moramo podsjetiti na jednu od čudnijih situacija kada su kritike u pitanju, a to je da je ne baš tako davno jedan nezadovoljni građanin napisao da zbog njegove prognoze nije mogao sletjeti na aerodrom u Sarajevu!?

Poznati bh. meteorolog na svom Facebook profilu objavio poruku koju je primio u svoj inbox.

Naime, “Evo od 250 putnika koji nisu sletili u Sarajevo radi tvoje prognoze imas maksuz selam idiote. U Tuzlu smo morali sletiti i umjesto u pola 4 da smo kući, mi evo još nismo”, napisao je nezadovoljni putnik.

Stvarno, ali stvaaarno ljudi mili i dragi, zar zaista neko može i pomisliti da sam ja ta instanca koja diriguje vremenom u ovoj zemlji, a ne dragi Bog? Pa ovo je hit hitEva!”, napisao je tada Sladić.