Nestala pobjednica reginalnog rijaliti programa, poziv u 5:30 upalio alarm: “Pronašao sam torbicu…”

“Dobro jutro, nalazim se na sredini Mosta mladosti, na pješačkom dijelu i pronašao sam torbicu s dokumentima na ime Marijana Seifert te mobitel”, dio je telefonskog poziva koji je u 5:30 ujutro u srijedu na broj 192 uputio građanin dok se kretao stazom za pješake iz smjera Savice prema Zapruđu.

Pri tome oko sebe nije vidio nikoga, piše Jutarnji.

Sa odmakom od tri sata policiji je uslijedio novi poziv.

U 8:30 bračni partner Marijane Seifert prijavio je njezin nestanak iz stana u Lastovskoj ulici koji se, prema njegovim sumnjama, dogodio tu noć, poslije ponoći, nakon što su otišli na spavanje.

S policijom je odmah podijelio i podatke da je sigurno prilikom izlaska iz stana bila obučena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, crne tajice s bijelo-crvenom crtom i svijetle patike.

Pritom je dao i detaljniji opis da je visoka 167 cm, vitkog stasa, plave kose i zelenih očiju te da na tijelu ima nekoliko tetovaža (tetovažu cvijeta orhideje na donjem dijelu leđa, glavu jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualnu tetovažu na desnom ramenu te na zapešću desne ruke znak beskonačnosti).

Potraga za nestalom 38-godišnjakinjom, poznatijom javnosti kao pobjednica regionalnog reality showa “Big Brother”, odmah se zahuktala.

S obzirom na pronađene stvari, fokus potrage postalo je korito rijeke Save, i to od mosta nizvodno prema kaskadama kraj Toplane pa sve do Rugvice.

U potrazi sudjeluju deseci ljudi počevši od zagrebačkih policajaca te ronilaca, vatrogasca i specijalaca, a temeljito pretraživanje rijeke obavlja se i vatrogasnim te policijskim čamcima.

Na sve to, cijelu zonu dronom na kojem je i termovizijska kamera detaljno pregledavaju vatrogasci.

Unatoč intenzivnoj potrazi, još uvijek nema rezultata, a porodica nestale Marijane od šoka ne može doći sebi.

Jedna od prijateljica nestale rekla je za Jutarnji da je pod vidnim dojmom da ne može vjerovati da bi ona samo tako napustila djecu.

Sve do 2018. godine intenzivno smo se družile, a kad sam napustila Hrvatsku, ostale smo u kontaktu. Ona je za svoju kćerkicu živjela, bila joj je glavna briga nakon svega što je do tada prošla.

Drugo njeno dijete ni supruga nisam upoznala, a s njom sam se zadnji put čula prije nekoliko mjeseci za njen rođendan.

Zvučala mi je sjetno, propitivala se kakva budućnost čeka njezinu djecu. Zvala sam je sebi u posjetu pa je rekla da nije vrijeme, da će doći kad bude bolje.  Povezala sam to sa situacijom oko koronavirusa kao i činjenicom da nikome ne sjeda starenje.

O braku i eventualnim problemima u njemu mi nije govorila, nego samo da je sve u redu i da ide svojim tokom, kao i da joj je zdravlje OK. Nadam se samo da će se što prije vratiti kući jer niti jedan problem nije nerješiv“, rekla je za Jutarnji jedna od prijateljica nestale Marijane.

Dodala je da se čula s Marijaninom porodicom koja, osim neopisive brige i tuge, ne zna kako da njenoj djeci objasni majčino izbivanje.

“Noge su mi se odsjekle”

Nisam je često viđala, djelovala mi je samozatajno, nije baš puno pričala s ljudima“, rekla je za 24 sata jedna gospođa iz ulice na zagrebačkoj Savici.

Druga pak kaže da je Marijanu znala viđati u parku s djetetom.

Horvata Čaglja, Marijanina bivšeg sustanara iz “Big Brothera”, s kojim se nastavila družiti i nakon izlaska iz BB kuće, vijest o njenom nestanku je šokirala.

Trenutno sam u Francuskoj, vraćam se u petak, za sada se nisam čuo ni s kim od sustanara iz ‘Big Brothera’. Marijana i ja dugo se nismo čuli, barem tri godine. Iz medija sam doznao da se ponovno udala za Seiferta. Marijana se nakon razvoda od Nemeša nekako izolirala od nas ostalih sustanara iz ‘Big Brothera’.

Povukla se skroz. Uvijek je bila samozatajna, nikako je nisi mogao pročitati, ni kad je bila najsretnija s Nemešom. Bila je posebna. Nije puno pokazivala emocije. Uvijek je bila emocionalno zatvorena“, rekao je Horvat, koji se nada da će je što prije pronaći.

Kontaktirali su i Marijaninu sestru Maju Kovačević, koja je nedavno sudjelovala u srpskom reality showu “Bar”.

Prije nekoliko dana sam se vratila iz Beograda. S Marijanom se nisam čula. Isuse Bože. Noge su mi se odsjekle. Ne znam ništa o njenom nestanku“, kratko je rekla vidno šokirana sestra.

Njen bivši suprug Nemeš u srijedu se oglasio za Telegraf.rs, nakon što je zagrebačka policija pokrenula intenzivnu potragu za Marijanom.

Čuo sam prije 15 minuta i šokiran sam. Ne znam šta reći, nadam se da će se sve dobro završiti. Nismo već dugo u kontaktu, tako da ne znam ništa o njoj“, rekao je.

Suprug nestale za Slobodnu Dalmaciju je na dan nestanka izjavio da nije ostavila nikakvu poruku niti da je bilo ikakvih naznaka prema kojima bi se dalo zaključiti da planira nestati, tako da je za cijelu obitelj Marijanin nestanak veliki misterij.

Podsjetimo, Marijana je postala poznata javnosti prije 11 godina tokom sudjelovanja u “Big Brotheru”, kada se upustila u ljubavnu romansu sa srpskim muzičarom Nikolom Nemeševićem, koji ju je u finalnoj večeri, kada je pobijedila, ostavio pred kamerama.

Ona se razvela od supruga i ipak pomirila s Nemešom za kojeg se udala 2016. godine.

Njihov brak nije potrajao, te je pronašla novu ljubav, Karla Seiferta, koji je prijavio njezin nestanak.